nieuwsgierige gans

 

Atelier de kat z'n viool

Anne Versteyne is een veelzijdig beeldend kunstenaar en illustrator. Sinds 1998 is haar atelier, genaamd de kat z'n viool, gevestigd in een voormalig buurtwinkeltje aan de Kastanjestraat 36 in Zwolle.

Zij werkt het liefst met zo milieuvriendelijk mogelijke materialen. Haar mimi"gemengde technieken op waterbasis" kunnen een combinatie zijn van aquarel, gouache, pastel, houtskool, potlood, Oost-Indische inkt en/of zelfgemaakte inkt. Veel van haar verf maakt ze zelf met zuivere, natuurlijke pigmenten. Andere ingrediënten kunnen zijn: Arabisch gomwater, krijt, water, speelsheid, wat ernst en een vleugje humor.

Anne beheerst verschillende stijlen en technieken. Een indruk van verschillend werk vindt u verspreid over de website. Hiernaast een afbeelding van een particuliere portretopdracht, poes Mimi. Aquarel op papier, beeldmaat 30x40cm.

Een vrijblijvend atelierbezoek is altijd op afspraak mogelijk. U bent van harte welkom!

In het atelier zijn ook verschillende kaarten van het werk te koop.

Telefoon 038-4525496. E-mail postkamer@dekatzijnviool.com

maan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De maan en wij

Gemengde technieken op waterbasis op papier, beeldmaat 50x65cm.

 

penseeltekening slapende kat

Slapende kat

Penseeltekening, Oost-Indische inkt op aquarelpapier, beeldmaat 25x30cm.

 

Ontwikkeling

Toen Anne geboren werd kwam niet haar hoofd eerst, maar een handje. Al heel jong leerde die hand potloodjes vast te houden. Zo klein als ze was, voorzag ze de kinderboeken die ze kreeg van extra illustraties. Toen ze 7 was kreeg ze van grootvader een kinderfotocamera. Zo kon ook het medium van schrijven met licht, fotografie, kon worden verkend. Kijken en doen zat er al vroeg in.

Na de middelbare school en een opleiding tot receptioniste zou Anne's volwassen leven vorm moeten krijgen in een baan. Eerst bij een tandarts, later bij een bank. In 1983 koos Anne voor de kunst. Aanvankelijk door het volgen van cursussen op beeldend gebied, veel zelfstudie, PBNA kunstgeschiedenis, een groot deel Fotovakschool, modeltekenlessen aan de kunstacademie in Kampen en de Lerarenopleiding Tekenen en Handvaardigheid aan HPO Windesheim te Zwolle. Anne heeft een lesbevoegdheid 2e graads. Naast lesgeven heeft Anne zich in 1993 gevestigd als beeldend kunstenaar en illustrator.

kat met viool

 

Kat speelt viool

Aquarel, detail uit een illustratie, totale beeldmaat 40x50, bij het bakerversje Hey diddle, diddle.

 

Hey Diddle Diddle

Hey Diddle Diddle,

The Cat and the Fiddle,

The Cow jumped over the Moon.

The little Dog laughed,

To see such Sport,

And the Dish ran away with the Spoon.

Herkomst nursery rhyme: Middeleeuws, Anoniem.